Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

9 miliarde de euro vor fi investiți în rețeaua 5G din România

Investițiile în rețeaua 5G din România se vor ridica la 9 miliarde de euro, până în anul 2024, a anunțat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM. El a declarat că licitația pentru frecvențele destinate acestei tehnologii va fi demarată până la jumătatea anului 2019.

„Până în 2024, vor fi investiți undeva la 9 miliarde de euro pentru 5G, dintre care doar 1,6 miliarde în comunicații, iar diferența de aproximativ 7,5 miliarde se regăsește în domenii care, odată cu intrarea 5G, vor suferi anumite transformări. Fie că vorbim de sănătate, fie că vorbim de transport, servicii sau agricultură, toate aceste lucruri, odată cu 5G, se vor întâmpla”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), potrivit Mediafax.

Guvernul a aprobat o hotărâre prin care s-a constituit un grup interministerial pe care îl coordonează ANCOM. Acest grup trebuie să elaboreze o strategie națională, care va cuprinde pe lângă simpla vânzare a licențelor și modul în care vor fi integrate restul domeniilor. Sorin Grindeanu speră că strategia va fi gata până la sfârșitul anului, astfel încât aceasta să fie adoptată printr-o Hotărâre de Guvern.

Președintele ANCOM a precizat că, la jumătatea anului viitor, va începe licitația pentru frecvențele destinate 5G.

Sursa foto: p

X
X
X