,,A csuka parancsára” a Puck Bábszínházban

Szombaton (február 23-án) 11.00 órai kezdettel a kolozsvári Puck Bábszínház színpadán A csuka parancsára című magyar nyelvű előadás látható, amely három év fölötti gyermekeknek szól.

,,A csuka parancsára” című előadás egyike a legismertebb orosz népmeséknek, amelynek főszereplője nagyon hasonlít a magyar Erős János nevű karakterre, hisz a kellő pillanatban mindketten ráébrednek a valóságra, bebizonyítva, hogy semmi sem lehetetlen annak az embernek a számára, aki tényleg megdolgozik a kívánt eredmény eléréséért.

A mese főhőse, a félelmet nem ismerő Jemeljuska, aki megkönyörül a csuka életén, a hal pedig varázsszavakkal hálálja meg a jószívű cselekedetet. A varázsszavak segítségével a főhős mindenkinek kedvében jár, még a Sosemmosolygó cárkisasszonyt is sikerül megnevettetnie, nem utolsó sorban átvarázsolja a véget nem érő orosz telet tavasszá.

Az előadás hangvétele vidám, dinamikus, élénk, amely a hagyományos orosz zene kiváló megfűszerezésével kecsegteti a nézőközönséget.

,,Előadásunk hagyományos paravános bábelőadás, (…) melyben a mese eszmei üzenete, az elbeszélés tisztasága és a karakterek precíz megformálása a tét.” – tudtuk meg Varga Ibolya rendezőtől, az előadás gondozójától.

A darab szerzője: T. Tarakovszki; rendezője Balló Zoltán.

Báb- és díszlettervező: Wallner Günter, díszlet- és a bábfelújító: Elena Ilaş, Florin Marin.

Előadják: Urmánczi Jenő, Giriti Réka, Pünkösti Laura, Csortán Márton, Balogh Dorottya, György László, Kötő Áron, Domokos Szabolcs.

A felvételek forrása: Puck Bábszínház