Három új parkkal lesz gazdagabb Kolozsvár

Több mint 55 hektáron elterülő három új parkkal gazdagodik Kolozsvár – a Városháza már elkezdte a procedúrát a parkok létesítéséhez. A parkokat a Bună Ziua, a Zorilor azaz Hajnalnegyed és a Györgyfalvi negyed keleti részén szeretnék kialakítani.

A Bună Ziua negyedben 7,8 hektáros területen, a Hajnal negyedben 1,2 hektáros területen, a Györgyfalvi negyedben pedig 46,19 hektáros területen szeretnék kialakítani.

Jelenleg Kolozsváron 10 parkok kialakítását és rendbehozását éríntő projekttel foglalkoznak, amelyek összesen 110 hektáron terülnek el.

A Bună Ziua negyedben hat lehetséges terület jött szóba a park létrehozásához: ,,G. Moisil utca”, ,,K. Lajos utca”, ,,M. Sorescu utca”, ,,Negri – A. Graur”, ,,St. Luchian G. Constantinescu” és a ,,Becas” utca. A területek összehasonlító elemzése után, bizonyos kritériumok szerint, mint például a beruházási költségek avagy hozzáférhetőség, a tervező által javasolt parkot a Becas zónájában lenne a legalkalmasabb kialakítani.

A Hajnal negyedben kialakítandó parkhoz a következő zónák közül választanának: az ,,Observatorul”, az ,,A. Gurghianu – G. Moisil” avagy a „G. Calinescu – T.Peter” utca. A tervező ebben a negyedben az Observatorului azaz Csillagvizsgáló utcát ajánlja.

Ne poți asculta și aici: