Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

A doua zi de grevă la Direcția de Finanțe Cluj

O nouă zi de proteste la Direcția de Finanțe Cluj. Câteva sute de angajați au întrerupt și astăzi lucrul, nemulțumiți de un proiect al Ministerului Finantelor care prevede desființarea a peste 3 mii de posturi vacante.

Oamenii cer să își păstreze locurile de muncă și să le fie menținute veniturile, conform grilei de salarizare. Sindicaliștii spun că protestele ar putea continua dacă revendicările nu le sunt ascultate.

Ieri, peste 300 de angajați au ieșit în curtea instituției.

Biroul Executiv al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe (FNSF) i-a solicitat premierului României, Viorica Dăncilă, amânarea luării deciziei privind reducerea posturilor vacante din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

FNSF susține că a făcut această solicitare având în vedere situația tensionată existentă în rândul angajaților Fiscului, care protestează la nivel național pentru a treia zi consecutiv.

„De asemenea, am solicitat alocarea unui timp suficient pentru a face o analiză corectă privind: numărul necesar de personal în cazul reorganizării, numărul persoanelor care urmează să iasă din sistem în perioada următoare, modernizarea sistemului informatic etc. Atragem atenția încă o dată asupra faptului că luarea unei astfel de măsuri, fără o analiză a impactului pe care această decizie imediată o poate avea, poate provoca perturbări ale activității în sistem, cu consecințe grave pentru colectarea veniturilor la bugetul statului”, au subliniat reprezentanții Federației, într-un comunicat de presă.

FNSF este afiliată la Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex”.

Foto: Facebook/Dorin Modure

X
X
X