Grevă la Direcția de Finanțe Cluj. 300 de angajați au întrerupt lucrul în semn de protest față de reducerea posturilor

Protest spontan la Direcția de Finanțe Cluj. Peste 300 de angajați au întrerupt lucrul nemulțumiți de măsurile anunțate de Ministerul Finanțelor, potrivit cărora peste 4.000 de posturi ar putea fi desființate.

Oamenii se tem că vor rămâne fără locuri de muncă. Ei spun că deja sunt suprasolicitați și că volumul de muncă este foarte mare. În plus, cer să își păstreze veniturile conform grilei de salarizare. Dacă revendicările lor nu vor fi ascultate sunt deciși să continue protestele și în zilele următoare.

Un proiect de act normativ pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor anunţa, la jumătatea lunii, reducerea a circa 4.000 de posturi din 21 de ministere şi din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Ministerul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a explicat că nu vor fi concedieri, urmând să dispară doar posturile blocate, şi a spus că proiectul a fost discutat cu sindicatele şi că nu vor fi probleme.

În replică, Biroul Executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe a cerut renunţarea la proiectul de hotărâre, ameninţând cu acţiuni de protest.

Sursa foto: Facebook/Dorin Modure

Ne poți asculta și aici: