A început a doua etapă de admitere în învățământul profesional și dual. 700 de locuri sunt disponibile în județul Cluj

Aproximativ 700 de locuri sunt disponibile pentru elevii care vor să urmeze programele de învățământ profesional și dual în județul Cluj. Cea de-a doua etapă de admitere are loc în zilele de 31 august și 3 septembrie.


„La nivelul județului Cluj, vorbim de un număr de peste 60 de secții de învățământ profesional și dual. Avem doar două școli profesionale. În rest, vorbim de clase de profesionale și de învățământ dual în cadrul liceelor tehnologice. Numărul de locuri libere rămase pentru această etapă este de aproximativ 700 la nivelul întregului județ”, a declarat, pentru EBS Radio, șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Valentin Cuibus.

Elevii care aleg să urmeze aceste programe vor beneficia lunar de o bursă profesională în valoare de cel puțin 200 de lei.

În această etapă, se pot înscrie elevii care nu au fost repartizați în vară sau cei care au avut corigențe. La prima sesiune de admitere, în județul Cluj s-au ocupat 500 din cele în jur de 1.200 de locuri.

„Meseriile pentru care se pregătesc elevii sunt din toate domeniile care au fost cerute de agenții ecomonici, pentru că nu se fac clase de profesională decât acolo unde există un contract cu agentul economic pentru partea de practică. Apoi, se face o selecție de către agenții economici, acolo unde numărul de cereri este mai mare decât numărul de locuri”, a mai declarat Valentin Cuibus.

La nivel național, numărul de locuri libere rămase pentru cea de-a doua etapă de admitere în învățământul profesional și dual este de 20.000.

Cristina Năstasă

Sursa foto: pixabay.com