Candidați de 10 la Universitatea Babeș-Bolyai

Aproape 550 de candidați au fost admiși cu media 10 la Universitatea Babeș-Bolyai.

Peste 100 dintre aceștia au luat nota maxima la Bacalaureat. Dintre cei 550 de candidați admiși la sesiunea din iulie la UBB, cei mai mulți au optat pentru facultățile de Științe Economice, Matematică și Fizică.

Candidații de 10 au ales în număr mare și Facultatea de  Studii Europene, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Facultatea de Drept, dar și specializările oferite de Facultatea de Business, Facultatea de Litere, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, precum și specializările Facultății de Istorie și Filosofie, respectiv ale Facultății de Chimie și Inginerie Chimică.

„UBB este o universitate de elită care țintește să-și formeze studenții ca absolvenți de elită (specialiști de top și buni cetățeni). Dincolo de caracterul academic mai inclusiv la intrare, riguros pe parcurs și mai selectiv la ieșire, mă bucur să văd că UBB este din start și un atractor pentru cei mai buni elevi din țară și din străinătate, ceea ce ne ajută și ne responsabilizează în misiunea academică pe care o avem. Era, de altfel, normal ca o universitate de elită a țării să atragă viitorii studenți de elită!”, a declarat rectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Daniel David.

În total, peste 23.000 de persoane şi-au depus până acum dosarele pentru cursurile de licență și master la zi și cu frecvență redusă de la Universitatea Babeș-Bolyai, mai multe decât anul trecut. Admiterea se încheie joi.