A început BAC-ul de toamnă. Cei peste 1.000 de absolvenți de liceu susțin probele în patru centre

Peste 1.000 de candidați din județul Cluj s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat.

Examenul a debutat astăzi cu proba scrisă la Limba și literatura română, iar în județ probele se desfășoară în patru centre.

„Sunt puțin peste 1.000 de candidați înscriși, 1.045 de elevi care nu au reușit să ia examenul, au luat coringențele mai târziu sau sunt candidați din anii trecuți. Avem patru centre de examen, două în Cluj-Napoca, unul în Turda și unul în Dej, Huedinul fiind arondat la Cluj. Să sperăm că perioada foarte scurtă dintre cele două examene i-a determinat să își reevalueze prioritățile”, a explicat șeful Inspectoratului Școlar Cluj, Valentin Cuibus.

Potrivit acestuia, dintre cei înscriși, mulți susțin doar un examen. La prima probă, cea la Limba și literatura română, s-au înscris 545 de candidați, însă s-au prezentat doar 470. Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului continuă  mâine cu proba la Limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în 3 septembrie. Tot atunci se vor putea depune contestațiile. Rata de promovare în județ, în sesiunea din vară, a fost de 82%. Acest procent a plasat Clujul pe primul loc în țară.

 

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: