Clujul rămâne județul cu cele mai bune rezultate la examenul de Bacalaureat. După contestații sunt 15 elevi cu media generală 10

Județul Cluj rămâne în top în ceea ce privește rezultatele obținute de candidați la BAC și după soluționarea contestațiilor.

Astfel, în județ s-a înregistrat o rată de promovare de 82,08%. În plus, încă un absolvent se alătură celorlalți 14 care au obținut media 10 în prima sesiune a acestui examen.

În spatele acestor rezultate stă foarte multă muncă, atât din partea elevilor, cât și a cadrelor didactice, potrivit șefului Inspectoratului Școlar Cluj, Valentin Cuibus.

„Suntem pe primul loc, la o distanță rezonabilă, vreo 3-4 procente față de locul doi. E vorba, în primul rând, de activitatea desfășurată de ani de zile, e vorba de colaborarea care există între școlile din mediul urban și cele din mediul rural, de școlile cu profil tehnic și cele cu profil teoretic, de pregătirea suplimentară. E foarte multă muncă în spate din partea tuturor”, a declarat Valentin Cuibus.

De astăzi și până vineri se desfășoară înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. Probele se vor desfăşura între 21 august şi 3 septembrie.

Ne poți asculta și aici: