A Mărăști és Györgyfalvi negyedben több mint 150 garázs lesz lebontva

Lebontják a Mărăști negyedi Trotuş (Szemere) utca területén található fémgarázsokat, valamint a Györgyfalvi negyedben található Albac (Fehérvölgy) és Azuga utcákban lévő ilyen típusú garázsokat is.

Ezeken a helyeken két, közel 600 férőhelyes parkolóhelyet fognak építeni, de ugyanakkor más parkolóhelyeket is kialakítanak. ,,A garázsok korszaka eltűnt. Le fogjuk bontatni őket és azon a területen, ahol a garázsok épültek, nemcsak parkolóhelyeket állítunk fel ahol a hely lehetővé teszi, hanem parkoló helyiségeket is kialakítunk, így négy garázsból öt parkolóhely vagy három garázsból négy parkolóhely is kialakítható. Ez a garázsok méretétől függ, mert természetesen nem egyforma méretűek” – nyilatkozta Dan Tarcea alpolgármester.

A garázstulajdonosokat felkérik, hogy bontsák le saját maguk ezeket a fémgarázsokat, ellenkező esetben büntetést kapnak a helyi hatóságoktól, akik majd lebontják, viszont a bontási költségeket is ki kell fizetniük és valószínüleg még büntetést is kapnak. A Monostor negyedben tavaly majdnem 500 garázst bontottak le, ahol három új parkolóhelyet kezdtek építeni.

Ovidiu Cornea