A ,,Mi kell a férfinak” kellett a romániai nézőközönségnek

A ,,Mi kell a férfinak” című romantikus vígjáték az első helyen debütált a hétvégén a romániai mozikban.

A ,,Mi kell a férfinak” (What Men Want) című romantikus vígjáték, fantasy az első helyen debütált a romániai mozikban – Adam Shankman filmjére 676 236,29 lej értékben váltottak jegyet premierje hétvégéjén. A filmben Taraji P. Henson egy sportügynök szerepét alakítja, akit állandóak kirekesztenek a férfi kollégái. Amikor Alit előléptetik, felteszi magának a kérdést, hogy mit kellene tennie a sikerért egy férfiak által uralt világba. Váratlan előnyhöz jut: elkezdi hallani a férfiak gondolatát.

A második helyen az ,,Alita, a harc Angyala” (Alita: Battle Angel) című filemet találjuk, amelynek jegyeladásai 438 448,83 lejre rúgtak.

Robert Rodriguez sci-fi akciófilmjében évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, hogy kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlékezetét. A két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz, ám az Alita nyomában járó halálos erők hamarosan fenyegetést kezdenek jelenteni kapcsolatukra. Ekkor ébred rá a lány, hogy különleges harci képességekkel rendelkezik, amiket barátai és szerettei védelmezésére fordíthat. Elhatározza, hogy fényt derít származására.

Cristina Jacob ,,Oh, Ramona” című filmje volt a harmadik legnépszerűbb a hétvégén a romániai mozikban: a bevételei elérték a 381 718,54 lejt.

Az angol nyelven forgatott film Brassóban, Konstancán, valamint Bukarestben játszódik, a szereposztásban pedig fiatal román színészek mellett brit és amerikai művészek is felbukkannak. A rendezőt olyan filmekkel ismerte meg a közönség, mint a Selfie vgy a Selfie 69. Most Andrei Ciobanu könyvét vitte vászonra, a film pedig még a premier előtt nagy lelkesedést váltott ki a nézőkből, az előbemutatókra csaknem az összes jegy elkelt. Most, hogy az egész ország mozijai vetítik, az érdeklődők végre betekintést nyerhetnek abban, hogy mit mutat meg a tinédzserkorról és a felnőtté válásról az érzelmi döntések síkján.

A negyedik a ,,Dermesztő hajsza” – Hans Petter Moland filmjében Liam Neeson újra egy olyan szereplőt alakít, aki bosszúra éhes.

Az angol akcióthriller, dráma jegyeladásai 352 690,39 lejre rúgtak. A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az ,,Év Polgára” cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómunkás kezei között csak úgy hullanak a gengszterek a hófödte hegyekben…

A 2019-es Oscart elnyerő ,,Zöld könyv” – Útmutató az élethez (Green Book) című film az ötödik volt a hétvégén Hans Petter Moland által rendezett amerikai drámára 234 034,89 lej értékben váltottak jegyet péntektől vasárnapig.

A filmről dióhéjban: Tony Lip egyszerű, ugyanakkor jó lelkű fickó, az a típus, akinek a problémamegoldó készsége kimerül az „előbb ütök és csak aztán kérdezek” módszerben. Egy kis mellékes reményében elvállalja, hogy egy afroamerikai zongorista, Don Shirley sofőrje lesz, aki Amerika déli államaiba indul turnézni, oda, ahol a helyiek nem látják szívesen azokat, akiknek más a bőrszíne. Don kifinomult stílusa szöges ellentéte az egykori kidobó ember nyers modorának, ám az út során rájönnek, hogy nem is annyira különbözőek.

Forrás: Mediafax