A Taxify társalapítója Kolozsváron kapott díjat

Markus Villig, a Taxify, azaz a Bolt felület társalapítója Kolozsváron kapta meg a 30 év alatti, azaz a legfiatalabb európai vállalkozók számára szánt díjat a Startup Europe Summit 2019 esemény keretén belül.

,,Öt évvel ezelőtt kezdtük, hárman vagyunk testvérek. Az elején egy személyes kihívás volt. Talinnban nem lehetett könnyen taxit találni, habár több mint 30 vállalat volt a városban, amely Kolozsvárhoz hasonló. Az egyik probléma a szolgáltatás minősége volt, a legtöbb vállalat nem fogadta el az elektronikus módon történő fizetést, csak készpénzt. Öt év alatt megpróbáltunk mindezeken a szempontokon javítani. Az első szempont az, hogy a sofőrök minősítést kapnak, vagyis minőségi szolgáltatásokat kell nyújtaniuk, különben nem dolgozhatnak a platform keretén belül.” – mondja Martin Villig, az Észtországi vállalkozó.

Martin Villig úgy véli, hogy a közlekedés jövője a városban a taxik, a tömegközlekedés, ,,ridesharing” alkalmazás és a kerékpárok keveréke lesz.

A vállalkozó szerint azok az alkalmazások, amelyeken keresztül rendelni lehet online egy közlekedési eszközt megkönnyíti, hatékonyabbá teszi a városi közlekedést.

,,A jó dolog az, hogy bevezettük a végső ár megadásának lehetőségét, így az ügyfelek kiválaszthatják, hogy melyik vállalattól rendelnek, összehasonlíthatják az árakat egy másik platform áraival.” – mondja Martin Villig.

A Taxify 2013-ban alakult Észtországban, a cég 25 millió ügyfélellel rendelkezik, mindössze 30 európai városban és nem utolsó sorban Afrikában van jelen.

Felvételek forrása: személyes archívum/Facebook, Martin Villig

Ne poți asculta și aici: