Actorul Jeff Bridges va primi Globul de Aur pentru întreaga carieră

Actorul american Jeff Bridges va primi premiul Globul de Aur pentru întreaga carieră – Cecil B. DeMille Award – la cea de-a 76-a ediție a galei, care va avea loc pe 6 ianuarie 2019, a anunțat, luni, The Hollywood Foreign Press Association (HFPA), potrivit Associated Press.

În vârstă de 69 de ani, Bridges a primit un Glob de Aur în 2010, pentru rolul din musicalul „Crazy Heart”, pentru care a obţinut și un Oscar. A mai fost nominalizat la Globurile de Aur pentru rolurile din filme precum „Starman”, „The Fisher King”, „Contender” și „Hell or High Water”.

Premiul DeMille este acordat anual unei persoane „care a avut un incredibil impact asupra industriei de divertisment”, informează Mediafax. Printre câștigătorii din anii anteriori se numără Oprah Winfrey, Morgan Freeman, Meryl Streep, Jodie Foster, Barbra Streisand, Sidney Poitier și Lucille Ball.

Anul viitor, organizatorii galei Globurilor de Aur, HFPA, vor acorda și prima ediție a Carol Burnett Award, un premiu care recompensează excelența în televiziune. Primul câștigător al acestui premiu este chiar actrița Carol Burnett, în vârstă de 85 de ani.

Actorul şi muzicianul Jeff Bridges a debutat pe marile ecrane în 1971, în filmul „The Last Picture Show/ Ultimul spectacol cinematografic”. A fost nominalizat la Oscar de patru ori, cu rolurile din filmele „The Last Picture Show/ Ultimul spectacol cinematografic”, „Thunderbolt and Lightfoot/ Pe urmele banilor”, „Starman/ Omul din stele” și „The Contender/ Persona non grata”.

Considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, Jeff Bridges a impresionat critica de specialitate cu rolurile din „Against All Odds/ Pe urmele lui Jessie” (1984), „Jagged Edge/ Lama zimţată” (1985), „Fearless/ Stare de şoc” (1993) şi în clasicul cult al fraţilor Coen, „Marele Lebowski” (1998).

În 2008, veteranul actor american a fost distribuit în „Iron Man – Omul de oţel”, iar în 2009, el a jucat în drama „Crazy Heart”, pentru care a primit şi premiul Sindicatului actorilor americani.
Anul acesta, a apărut în thrillerul „Bad Times at the El Royale”, alături de Chris Hemsworth, Jon Hamm şi Dakota Johnson.

Sursa foto: Facebook/Jeff Bridges

Ne poți asculta și aici: