Adina Florea a primit aviz negativ din partea secției pentru procurori a CSM pentru nominalizarea la șefia DNA

Membrii Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au dat aviz negativ pentru nominalizarea Adinei Florea pentru funcția de procuror-șef al DNA.

„În şedinţa din data de 8 octombrie 2018, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a avizat negativ propunerea ministrului justiției de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa”, se arată într-un comunicat de presă al CSM.

Hotărârea va fi motivată şi transmisă Ministerului Justiţiei. Avizul este consultativ.

Interviul Adinei Florea a durat aproape trei ore, informează Mediafax. În cadrul audierii, Adina Florea a criticat măsurile luate de conducerea anterioară a Direcției Naționale Anticorupție, precizând că unii procurori -vedetă ai DNA „au fost scoși în față”, dar și că numărul de achitări în cazul dosarelor instrumentate de DNA a fost mare.

Adina Florea a criticat și activitatea per ansamblu a DNA, precizând că procurorii s-au axat foarte mult pe infracțiuni de abuz în serviciu, în condițiile în care obiectul de activitate al DNA îl constituie infracțiunile de corupție la nivel înalt.

Sursa foto: Cuget Liber

Ne poți asculta și aici: