Klaus Iohannis a cerut verificarea legalității propunerii de numire a Adinei Florea la conducerea DNA

Președintele Klaus Iohannis a cerut verificarea legalității propunerii de numire a Adinei Florea la conducerea DNA, având în vedere avizul negativ de la CSM.

„România nu poate face pași înapoi împotriva corupției și nu voi accepta așa ceva. Pentru asta, DNA are nevoie în fruntea sa de o persoană independentă. Nu e posibil să facem pași înapoi, unde România înregistrase pași pozitivi. Avem un aviz negativ de la CSM care conține lucruri care trebuie să ne dea de gândit. Până atunci am cerut departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri. Dar nu voi accepta nimic ce reprezintă un pas în spate în lupta împotriva corupției”, a afirmat Klaus Iohannis, la Bruxelles, citat de Mediafax.

Șeful statului a mai spus că nu o cunoaște pe Adina Florea.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a trimis președintelui propunerea de numire a Adinei Florea în funcția de procuror-șef DNA. Ea a primit aviz negativ din partea Secției pentru procurori a CSM.

Președintele Klaus Iohannis participă la Bruxelles la reuniunea Consiliului European, la cel de-al 12-lea Summit Asia – Europe Meeting (ASEM) și la Summitul Euro în format extins. Temele de discuție vor viza Brexit, gestionarea fenomenului migrației și securitatea internă a UE.

Sursa foto: Cuget Liber

Ne poți asculta și aici: