Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Admitere la UMF Cluj. Viitorii medici vor să rămână în țară

Chiar dacă specializările din zona tehnologiei se află, cu siguranță, în topul preferințelor, și cele din domeniul medical sunt tot mai căutate de către tineri. Spre exemplu, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj s-au înscris, în total, peste 1.700 de candidați.

La Medicină Generală, 771 de tineri se întrec pentru cele 300 de locuri bugetate și alte 20 cu taxă. Dacă anii trecuți tinerii se pregăteau cu gândul de a profesa în Vest, acum cei mai mulți candidați își doresc să rămână în țară.

“Mi-a plăcut biologia, am văzut că sunt bună și în timp s-a dezvoltat și pasiunea. Nu m-am gândit la o specializare, am zis că o să descopăr în facultate ce îmi place. În țară vreau să rămân. M-am gândit și la opțiunea cu străinătatea, dar vreau să rămân până la urmă în țară pentru că am zis că și aici copiii buni care învață se descurcă”, explică Iulia, una dintre candidate.

“De prin clasa a noua am știut că vreau medicină. Îmi doresc să ajung medic ca să ajut oamenii și să salvez vieți. Aș vrea să rămân în țară”, precizează Teodora, o altă viitoare studentă.

Viitorii medici, dar și candidații de la celelalte specializări de la UMF Cluj, au susținut astăzi examenul de admitere, iar mâine vor afla rezultatele.

“La UMF din Cluj avem 1.727 de candidați pe 650 de locuri bugetate și 261 de locuri cu taxă. Examenul constră într-o probă scrisă, sub formă de grilă. La modul general se constată o creștere la Radiologie și Imagistică  și la Asistență Medicală Generală”, explică prorectorul Silviu Albu.

În ultimii ani și specializarea de Tehnică Dentară atrage tot mai mulți candidați.

“Se lucrează în atelier și am văzut că e și pe parte artistică și eu sunt pe partea asta. Și cred că se câștigă și destul de bine și așa aș putea să continui și cu pasiunea mea”, spune o altă candidată.

La Farmacie, însă, mai multe locuri bugetate riscă să rămână neocupate, din lipsă de candidați.

 

Ioana Pîrlea

 

X
X
X