Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Admitere UMF Cluj. 5,26, ultima notă de intrare la Farmacie

Ultima notă de admitere la Farmacie, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, pe locurile la buget, a fost 5,26, în timp ce prima a fost 10.

Sursa foto: Facebook/UMF Cluj

 

Conform reprezentanților UMF Cluj, la această secție au fost înscriși 88 de candidați, un număr mai mic decât cel al locurilor scoase la concurs. Astfel, 6 concurenți au fost declarați respinși, iar în urma examenului, au mai rămas 15 locuri neocupate la buget și 48, la taxă. În aceste condiții, conducerea UMF va analiza dacă se va organiza un nou concurs la toamnă pentru ocuparea locurilor libere.

Note de intrare de 5 au fost înregistrate și la programul de studiu Medicină Dentară, unde au fost 202 candidați înscriși, iar concurența a fost de 2,43/loc. Pentru locurile bugetate, prima notă a fost 8,35, iar ultima notă, 5,53. Cât privește locurile cu taxă, prima notă a fost 7,87, iar ultima, 5,44, au precizat reprezentanții UMF Cluj.

La Balneokinetoterapie și recuperare au fost, de asemenea, candidați admiși cu nota 5,03, dar la taxă, în timp ce la buget ultima notă a fost 7,15.

La Medicină au fost 771 de candidați înscriși, concurența fiind de 2,57/loc, prima notă de intrare pe locurile bugetate fiind 9,36, iar ultima notă, 7,25.

Cinci candidați au fost admişi fără concurs, la Medicină (buget), fiind olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.

În total, la examenul de admitere la UMF Cluj-Napoca au concurat 1.727 de candidaţi pentru 650 de locuri la buget şi 261 de locuri cu taxă.

 

X
X
X