Aeronavele care zboară de la Cluj, spre străinătate, încărcate doar pe jumătate

Cerere în creștere pentru zborurile de pe Aeroportul Internațional Cluj, după reintroducerea, de săptămâna aceasta, a curselor spre Germania, Elveția și Austria. Inițial, pentru primele zboruri, aproximativ o treime dintre locuri au fost ocupate, însă gradul de ocupare al aeronavelor a crescut ulterior, susține conducerea aerogării.

În acest moment sunt operate curse spre șapte țări europene: Suedia, Danemarca, Israel, Irlanda, Germania (cu 5 destinații), Austria și Elveția, respectiv un zbor intern, Cluj-București.

„Chiar în primele zile a fost 30%, dar spre anumite destinații, mai ales cele de Germania, a depășit 50% și chiar Baselul. Internul crește, avem zilnic curse seara, cu Tarom, spre București, luni, miercuri, vineri avem și dimineața. Ne bucurăm că am înțeles că se vând bine biletele pe Constanța, din 15 iulie, îi invităm pe toți clujenii să folosească serviciile aeroportului, din punct de vedere al sănătății s-au luat toate măsurile”, a spus pentru EBS Radio directorul David Ciceo.

Acesta, care este și președinte al Asociației Aeroporturilor din România, susține că aerogările interne solicită în continuare deschiderea zborurilor către toate destinațiile europene operate și înainte de pandemie, întrucât au capacitatea de a asigura măsurile necesare.

Aeroportul clujean a fost inclus, alături de alte 15 aerogări europene, într-un studiu al Asociației Europene a Aeroporturilor de monitorizarea a eficienței măsurilor de protecție împotriva coronavirusului.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: