Traficul pe Aeroportul din Cluj a ajuns la peste 2,7 milioane de pasageri anul trecut. „Avram Iancu” este pe locul doi în țară

Peste 1,4 milioane de pasageri s-au îmbarcat pe Aeroportul din Cluj-Napoca anul trecut, în timp ce alte 1,37 de milioane de persoane au fost debarcate, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Aeroportul Luton din Londra este primul în topul preferințelor românilor, conform INS, dar Italia este ţara de unde provin şi pentru care se îmbarcă cei mai mulţi pasageri din curse aeriene regulate.

Aeroportul din Munchen, Germania este pe locul trei, după Milano – Bergamo, Italia, în ceea ce privește numărul de pasageri români.

Aeroportul din Cluj-Napoca se află pe locul doi la nivel național, cu peste 17% din numărul total de pasageri îmbarcați, după Aeroportul Henri Condă din București. Aeroportul Traian Vuia din Timișoara este pe locul trei.

Transportul aeroportuar a crescut cu 7,9%, anul trecut față de 2017, au mai arătat reprezentanții Institutului Național de Statistică.

Sursa foto: Facebook/ Aeroportul International Avram Iancu

Ne poți asculta și aici: