,,Áll a bál” – az Operabál reggelig tartó bálozásra invitál

A Kolozsvári Operabálon a nézőközönség a művészek mellett táncolhat mintegy 500 négyzetméteres táncparketten.

Javában zajlik a Kolozsvári Operabál előkészítése. A két nemzetközileg elismert szólista, Anita Hartig és Teodor Ilinca az intézmény többi művészével kezdte meg a próbákat. A szombaton, március 9-én megrendezésre kerülő rendezvényen három művészi trófeát ítélnek oda, valamint a fődíjat, egy a Kolozsvár kiemelkedő személyiségének fognak átadni a szakmai eredmények elérése megünneplése végett.

A rendezvényt a bécsi Operabál ihlette, ezáltal a rendezvény magába foglal híres zenei slágereket. Teodor Ilincăi tenor, továbbá Anita Hartig szoprán – a Kolozsvári Konzervatórium olyan kaliberű első diplomása, aki a New York-i Metropolitan Opera Színházban lépett fel, kiegészítvén az intézmény szólistáit, a Kórust, a Zenekart és a Balett-korpuszt, Vladimir Lungu vezénylésével.

Az Operabál az év egyetlen alkalma, amikor a nézőket meghívják táncolni a művészek mellett a táncparkettre.

,,Ez egy hatalmas logisztikai erőfeszítés, hogy áthelyezzenek annyi széket, felszabadítván a teret a táncparkett számára és egy több mint 500 négyzetméteres platformot építvén, amely csatlakozik a színpadhoz – így lehetőséget teremtve a nézőközönségnek, hogy akár reggelig keringőzzön. A tavaly 3.30 órakor ért véget a mulatság, ezáltal azt feltételezzük, hogy idén is későig tart a bál, ha a nézőközönség jól fogja érezni magát, és az úriemberek úgy döntenek, hogy reggelig táncoltatják a hölgyeket” – mondta Cristian Avram, a Kolozsvári Állami Román Opera kommunikációs igazgatója.

Az Operabál idén mintegy 600 ember érkezését várja, megünnepelvén a 25. kiadását.

Ne poți asculta și aici: