Amenajarea bazei sportive din zona „La terenuri” din Mănăștur costă 1,5 milioane de euro

Amenajarea bazei sportive din zona „La terenuri” din Mănăștur costă 1,5 milioane de euro. Primăria Cluj-Napoca a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și PUZ pentru această zonă.

Pentru elaborarea studiului, autoritățile vor plăti aproape 350.000 de lei. „Ne dorim să le oferim mănășturenilor – și nu numai – un parc pentru toate vârstele și o bază sportivă modernă, cel puțin la nivelul celei din cartierul Gheorgheni, care a adus deja bucurie (și sănătate) atâtor mii de clujeni”, a declarat primarul Emil Boc.

Zona de agrement din Mănăștur se va întinde pe 4,3 hectare, iar investiția va depăși 1,5 milioane de euro.

În zonă vor fi amenajate terenuri pentru tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de mini fotbal, cu nocturnă, padel, terenuri de „futnet”, amenajări pentru role, biciclete, piste de alergare, terenuri de beach-volei cu nisip, terenuri sintetice de baschet, tenis de masă (în spații acoperite și deschise), mese de șah, amenajări cu aparate fitness, o zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate seniorilor, o zonă cu aparate și echipamente pentru parkour, o zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice in aer liber, diferite jocuri și trasee pentru copii, aparate și echipamente pentru amatorii de escaladări, amfiteatru în aer liber, cu posibilitatea amenajării unui patinoar pe perioada sezonului rece.

Vor fi amenajate zone pietonale și velo, iar căile de acces vor fi modernizate astfel încât să existe conectivitate sporită cu zonele adiacente. Spaţiul va dispune de wi-fi gratuit și va fi supravegheat video.

Ne poți asculta și aici: