FOTO | Cum va arăta zona „La Terenuri”, unde va fi amenajată și prima bază sportivă din cartierul Mănăștur

Proiectul pentru reamenajarea zonei „La Terenuri” din cartierul Mănăștur, după modelul bazei sportive din Gheorgheni, a prins contur, în urma studiului de fezabilitate preliminar.

Potrivit reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca, proiectul continuă cu studiile necesare implementării lucrărilor în teren, la care lucrează arhitecți, peisagiști, specialiști în iluminat și alți experți.

Zona de agrement și baza sportivă vor fi amenajate pe aproximativ 4 hectare, unde vor fi printre altele, zone de joacă sigure pentru copii, terenuri cu acces liber, terenuri cu rezervare prealabilă, terenuri cu nocturnă, terenuri pentru tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de mini fotbal, padel, terenuri de tenis cu piciorul, amenajări pentru biciclete, piste de alergare, variate terenuri sintetice pentru baschet sau tenis de masa.

Va fi amenajat și un skatepark, vor fi amplasate mese de șah și aparate fitness. Proiectul prevede zone de escaladă cu aparate și echipamente pentru amatori, o zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate seniorilor, una cu aparate și echipamente pentru parkour, dar și locuri cu diferite jocuri și trasee pentru copii de toate vârstele.

Pe lângă toate acestea, va fi construit un amfiteatru în aer liber, cu posibilitatea amenajării unui patinoar pe perioada sezonului rece și funcțiuni de alimentație publică.

Experții subliniază că proiectul urmărește conectarea și accesibilizarea zonei de pe ambele părți ale pârâului Calvaria.

Potrivit primarului Emil Boc, după aprobarea studiului de fezabilitate și a PUZ-ul în Consiliul Local, va urma și licitația de execuție.