Amenzi de 160.000 de lei pentru locuitorii din Florești care nu și-au depus declarațiile de salubritate

Poliția Locală din Florești a aplicat în doar trei luni amenzi de 160.000 de lei locuitorilor care nu și-au depus declarația de salubritate, deși au beneficiat de acest serviciu.

„Conform HCL 21/2017 privind aprobarea regulamentului de stabilire și aplicare a taxei de salubritate, începând cu luna februarie 2017, toți cetățenii comunei Florești aveau obligația de a depune la Primărie Declarația de Salubritate și de a achita taxa în funcție de numărul real de persoane dintr-o familie”, susține primarul localității, Horia Șulea, într-o postare pe pagina lui de Facebook.

Potrivit acestuia, polițiștii locali vor continua în 2019 să îi identifice și să îi sancționeze pe cei care nu își depun declarațiile.

Declarațiile pot fi depuse la sediul Primăriei Florești sau pot fi trimise pe e-mail. Plata se poate face la casierie, prin mandat poștal sau online.

Potrivit unei postări anterioare a edilului, sunt înregistrate ca producători de deșeuri aproximativ 36.000 de persoane fizice în Florești, din care 20% au uitat să își plătească salubritatea. „Aceste persoane declarate produc deșeuri (adică cantitatea ridicată lunar de la persoane fizice din Florești) cât, spun raportările și statisticile naționale, în mod normal 65-70.000 de români! Imposibil!! Concluzia e că pe lângă cele 36.000 persoane mai sunt vreo cel putin 30.000 nedeclarate”, susținea primarul în 12 decembrie.

Taxa de salubritate a fost recent majorată în Florești la 8,4 lei.

Sursa foto: Facebook/Horia Șulea