Spitalul regional de urgență Cluj | Primăria Florești lucrează la obținerea avizelor pentru proiectul tehnic

O nouă întâlnire între reprezentanți ai autorităților locale și cei ai Ministerului Sănătății a avut loc zilele treceute la Florești, chiar pe terenul pe care va urma să se construiască viitorul Spital regional de urgență din Cluj.

Printre subiectele abordate de autorități se numără proiectarea și soluțiile inovatoare care vor fi puse în practică la construirea spitalului, susține Hporia Șulea, primarul comunei Florești.

„Legat de Florești, avem aprobat prin HCL PUZ –ul aferent construcției și a căilor de comunicații, iar acum s-a trecut la obținerea avizelor pentru faza de Proiect Tehnic, mare parte din documentațiile necesare fiind realizate de funcționari din Primăria Florești. Consultanța și cheltuielile aferente acestei faze sunt deja suportate de beneficiar și consultant, însă dacă pe parcurs vor apărea alte cheltuieli, nu ne vom da la o parte în a le susține”, a spus Horia Șulea într-o postare pe pagina lui de Facebook.

Între timp, reprezentanții Consiliului Județean Cluj au anunțat că vor cere modificarea Programului Operațional Regional 2014-2020 în sensul înlocuirii Ministerului Sănătății, ca aplicant eligibil, cu instituția județeană, astfel încât să poată realiza spitalul de urgență din Cluj.

Autoritățile din România trebuie să se pună de acord cu privire la beneficiarii viitoarelor spitalele regionale de urgență din Cluj, Craiova și Iași, crede comisarul european Corina Crețu. Declarația a fost făcută după ce Consiliul Județean Cluj a cerut Guvernului să fie trecut ca beneficiar al viitorului spital.

Sursa foto: Facebook/Horia Șulea

Ne poți asculta și aici: