Angela Merkel nu va mai candida la președinția Uniunii Creştin-Democrate sau la un nou mandat de cancelar

Angela Merkel a anunţat luni că nu va mai candida pentru un nou mandat de cancelar al Germaniei după finalul celui actual, în anul 2021.

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat că nu va mai candida la președinția formațiunii Uniunea Creștin-Democrată (CDU) la alegerile interne care vor avea loc în 8 decembrie.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei ședințe de partid, au declarat mai multe surse din cadrul CDU, citate de presa germană. Cel mai probail decizia lui Merkel are legătură cu rezultatul dezamăgitor înregistrat de CDU la scrutinul regional din landul Hessa, notează Mediafax.

Mai mult, ea a anunțat oficial că nu va mai candida nici pentru un nou mandat de cancelar al Germaniei după finalul celui actual, în anul 2021.

Uniunea Creştin-Democrată, formaţiunea cancelarului german Angela Merkel, a primit o nouă lovitură din partea alegătorilor, obținând 27% din voturi la scrutinul regional de duminică din landul Hessa, în scădere cu 10% față de alegerile anterioare, informează agenția Dpa. Acesta este cel mai slab rezultat înregistrat de CDU în acest land din 1966 și până astazi.

Și Partidul Social-Democrat (SPD), partenerul de coaliție al CDU, a înregistrat un rezultat dezamăgitor, obținând doar 19,8% din voturi, în timp ce formațiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a intrat pentru prima dată în Parlamentul regional, după ce a câștigat 13,1% din voturi.

Flexibilitatea cancelarului Angela Merkel în materie de imigraţie a condus la creşterea popularităţii formațiunii antiimigrație Alternativă pentru Germania, care după rezultatul de duminică a reușit pentru prima dată să obțină reprezentarea în toate parlamentele regionale din Germania.

Sursa foto: Facebook/Angela Merkel

Ne poți asculta și aici: