Angela Merkel face apel la înființarea unei armate a Uniunii Europene

Cancelarul german Angela Merkel a spus în cadrul unui discurs ținut în Parlamentul European că susține înființarea unei armate integrate a Uniunii Europene.

„Ar trebui să lucrăm pentru înființarea unei armate europene reale”, a declarat Merkel, potrivit Reuters, citată de Mediafax.

Președintele francez Emmanuel Macron a propus săptămâna trecută înființarea unei armate proprii a Uniunii Europene, pentru a reduce dependenţa de Washington în materie de apărare. „Nu vom putea apăra europenii dacă nu decidem să avem o adevărată armată europeană. În faţa Rusiei, care este la frontierele noastre şi care arată că poate fi ameninţătoare, trebuie să avem o Europă care să se poată apăra mai mult de una singură, fără a depinde doar de Statele Unite, şi care să fie mai suverană”, a declarat Emmanuel Macron într-un interviu acordat postului Europe 1.

Președintele american Donald Trump a criticat vineri planul omologului său francez. „Foarte jignitor, poate că Europa ar trebui mai întâi să își plătească partea în cadrul NATO”, a transmis Donald Trump printr-un mesaj postat pe Twitter.

Sursa foto: Facebook/Angela Merkel

Ne poți asculta și aici: