Aparatură și echipamente în valoare de 500.000 de lei pentru Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj

Noi echipamente și aparatură medicală ultramodernă vor fi achiziționate pentru a îmbunătăți activitatea Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Consiliul Județean Cluj a alocat, în acest sens, 500.000 de lei. Investiția prevede, printre altele, achiziționarea de echipamente speciale pentru ecograful intervențional al Blocului Operator și un echipament care permite tratarea litiazei renoureterale.

De asemenea, Compartimentul ATI va fi dotat cu șase monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale ale pacienților, două laringoscoape necesare pentru intubarea pacienților în vederea intervențiilor chirurgicale, 12 seringi automate și 17 aparate pentru umidificarea oxigenului la administrarea pacienților postoperator.

Pentru Laboratorul Clinic și de Imunologie va fi achiziționat un congelator pentru uz medical, care să congeleze la cel puțin minus 70 de grade Celsius, necesar pentru conservarea probelor ADN ale pacienților transplantați, precum și a altor probe ADN sau biologice.

Ne poți asculta și aici: