FOTO | Spitalul din Câmpia Turzii a fost dotat cu aparatură modernă în valoare de peste 245.000 de lei

Spitalului Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii a fost dotat aparatură de ultimă generație pentru investigații medicale. Investiția a fost făcută din bugetul local.

Astfel, secția de Medicină Internă a pitalului a fost dotată cu un ecograf Doppler de ultima generație, în valoare de 152.915 de lei. Acesta permite o examinare de calitate superioară, printre altele, la nivelul abdomenului și a sistemului vascular. Cu ajutoriul acestuia, medicii vor putea pune un diagnistic arapid, în faze incipiente ale bolii. Mai mult, aparatul este ușor de transportat pentru efectuarea ecografiilor de urgență pacienților aflați în imposibilitatea de a fi transportați.

Spitalul a mai fost dotat cu o stație de procesare care va deservi serviciul de radiologie. Cu ajutorul aparatului, care a costat peste 84.000 de lei, se vor putea pune diagnostice exacte, datorită calității imaginilor. Mai mlt, imaginile pot fi procesate și transmise prin sistem informatic la alte unități medicale, pentru a veni în ajutorul pacienților.

Secției de Obstetică-Ginecologie a fost dotată și ea cu un echipament medical de screening auditiv necesar testării auzului la nou-născuți. Aparatul a costat 9.758 de lei, iar cu ajutorul acestuia se pot depista din timp cazurile de hipoacuzie la copii.

Ne poți asculta și aici: