Aproape 12.000 de cazuri de infecție cu coronavirus în România

11.978 de cazuri de coronavirus au fost confirmate, până astăzi, în România. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost raportate 362 de noi îmbolnăviri.

Dintre persoanele depistate pozitiv, 3.569 au fost declarate vindecate și au fost externate. Din nefericire, la nivel național s-au înregistrat până acum 688 de decese. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 166.993 de teste.

Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în județele Suceava, Arad și Hunedoara, respectiv în municipiul București. De la începutul pandemiei, în Cluj au fost confirmate pozitiv 325 de persoane, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică. În prezent, 179 de bolnavi din județ sunt internați în spitalele dedicate din Cluj-Napoca. În secțiile de terapie intensivă sunt internate 13 persoane, dintre care 8 sunt clujeni. În total, 152 de pacienți infectați cu noul coronavirus au fost vindecați și externați până acum din spitalele clujene, dintre care 102 sunt din județ.

În ultimele 24 de ore, oamenii legii au aplicat 109 de sancțiuni, în valoare de 188.190 de lei, majoritatea pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației. În plus, de la debutul pandemiei, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au fost înregistrate 8 dosare penale privind săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Momentan, în județul Cluj, 219 persoane sunt în carantină, iar 313 se află în autoizolare la domiciliu.

 

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/

 

Ne poți asculta și aici: