Aproape 250 de sectoare de drum, plombate în Cluj-Napoca în două luni. Șoferii pot reclama gropile prin telefon la Primărie

În ultimele două luni, angajații RADP au intervenit pe 250 de sectoare de drumuri din Cluj-Napoca pentru plombarea gropilor apărute după ploile și ninsorile din această iarnă.

Plombările au început înainte de Crăciun și continuă în perioada următoare, susțin autoritățile.

„Până în acest moment, din 21 decembrie până în 15 februarie, am avut intervenții pe 137 de străzi, pe 245 de locații. S-a intervenit cu 461 de tone de material, pentru că sunt materiale care se pot turna și la rece. Sunt două echipe ale RADP-ului care prestează aceste servicii, inclusiv noaptea, pentru că sunt anumite zone în care se poate lucra doar în perioada de noapte. Se lucrează într-un ritm alert, evident că se poate și mai bine, dar sunt anumite perioade pe timpul nopții și chiar al zilei când nu se poate interveni, când temperaturile sunt foarte joase. Dacă sunt -4, -7 grade Celsius deja nu se mai poate interveni, chiar dacă materialul se poate turna și la rece. Trebuie să fie temperature undeva în jurul a 0 grade și atunci se poate interveni în astuparea acestor gropi care apar după sezonul de iarnă”, a declarat, pentru EBS Radio, Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Printre străzile pe care s-au realizat astfel de intervenții se numără: Moților, 21 Decembrie, Frunzișului, Plvenei, Burebista, Câmpului și Calea Mănăștur.

De asemenea, inspectorii zonali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca monitorizează străzile cu gropi, transmițând situația RADP-ului, pentru intervenție. „În două luni este o medie de peste 4 intervenții pe zi. Acest procedeu va continua și în perioada următoare, până la eliminarea completă a gropilor apărute după perioada de iarnă. Este o situație care apare în fiecare an. Față de anul trecut sunt mai puține gropi apărute în carosabil”, a adăugat Dan Tarcea.

Pe de altă parte, unii șoferi se plâng că intervențiile nu sunt suficient de prompte. „Circul zilnic în oraș, dar nu am văzut nicăieri să se intervină, cu plombări sau asfaltări pe anumite porțiuni. Asta e realitatea”, susține un conducător auto. „Sunt gropi. Am văzut că la unele s-a intervenit, dar de multe ori s-a reparat mai rău decât era înainte, adică asflatul e mult prea înalt decât e normal”, spune un tânăr șofer.

„Nu am observat pe nimeni să plombeze, iar gropi sunt, inclusiv pe principale, iar pe podul de pe Fabricii, unde se lucrează, parcă ai merge cu limitare de viteză. Sunt și gropi apărute ca din senin, pe străzi unde se circulă de obicei mai alert”, adaugă și un taximetrist.

„Nu am văzut probleme majore, poate pe unele străzi secundare din Zorilor, unde am observat gropi. În schimb, am remarcat asfaltări masive în zona Mihai Viteazu”, spune un student, aflat în tranzit cu mașina în Cluj.

Clujenii care sesizează apariția gropilor în asfalt pot face sesizări la telefonul primarului – 0264/984, telefonul Poliției Locale – 0264/955 sau prin aplicația My Cluj, unde pot să și posteze fotografii.

Text și foto: Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: