Aproape 300 de elevi de la Școala „Iuliu Hațieganu” vor fi mutați într-o altă unitate de învățământ pentru a putea merge la ore dimineața

Aproape 300 de elevi de la una dintre cele mai aglomerate școli din cartierul Mănăștur scapă de programul de după-amiază.

Pentru copii este benefic să meargă la școală de dimineața.

Elevii de la Școala „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur, care intră în clasele de a III-a și a IV-a începând cu anul școlar viitor, nu vor mai merge la cursuri după-amiaza. Cele zece clase urmează să fie mutate în clădirea Liceului „Edmond Nicolau” din același carier.

„Practic, Edmond Nicolau va fi o extindere a Școlii Generale Hațieganu, care este unitatea de învățământ cu 17 clase în care elevii învață de după-amiaza, care nu are spații. Va fi o altă locație, iar o parte din clasele de învățământ primar vor fi acolo. Chiar dacă sunt anumite rețineri din partea unora sau altora este benefic pentru copii, pentru că învățământul de după-amiaza nu este cea mai bună soluție. În plus, nu se pune problema de after school în momentul în care copiii învață după- amiaza”, a declarat Vlentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Cluj.

Numărul elevilor de la Școala „Iuliu Hațieganu” aproape s-a dublat în ultimii ani. Din cauza lipsei de spațiu, sute de elevi sunt nevoiți să meargă la școală după-masa. Aproape 300 dintre aceștia vor avea ocazia, de anul viitor, să învețe de dimineața, dar într-o altă clădire.

„Este vorba despre părinții care de anul viitor vor trebui sa-și ducă copiii la școală în intervalul orar 12.00-17.00. Noi, ca școală, venim cu oferta de a muta aceste clase, pentru ca acești copii să nu mai meargă în ciclul de după-amiaza”, a spus și Carmen Stănescu, director adjunct la Liceului „Edmond Nicolau”.

La Liceul „Edmond Nicolau”, care pregăteşte tehnicieni procesare text și imagine și asigură calificări în domeniul electric, electromecanic și electronic, învaţă aproximativ 150 de elevi de liceu. Alţi aproximativ 300 de tineri învaţă la seral şi postliceal. Liceul dispune de 30 de săli de clasă şi cantină.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: