Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Primăria a alocat 360.000 de lei pentru preveniea abandonului școlar. Beneficiarii sunt peste 200 de elevi, prin programul „Școală după școală”

Banii au fost alocați pentru a preveni abandonul școlar și pentru a ameliora performanțele școlare ale copiilor care provin din familii marginalizate.

Printre elevii care primesc ajutor în cadrul acestui program se numără și cei de la Școala Gimnazială „Octavian Goga”.

210 elevi beneficiază de programul „Școală după școală”, în acest an școlar. Inițial, acest program a fost implementat ca proiect pilot în anul școlar 2013-2014 la Școala Gimnazială „Traian Dârjan” din Cluj-Napoca, unde învățau cei mai mulți elevi care provin din familii marginalizate și expuse riscului excluziunii sociale, potrivit reprezentanților Primăriei Cluj.

În anul școlar 2018-2019, de program beneficiază 210 elevi de la Şcoala Gimnazială „Traian Dârjan”, Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială „Octavian Goga”, Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” și Liceul teoretic „Onisifor Ghibu”.

Elevii din acest program participă la activități care îi ajută să depășească dificultățile de învățare, activități de socializare și beneficiază zilnic de o masă caldă, care este oferită de Cantina de Ajutor Social și Pensiune și Direcția de Asistență Socială și Medicală de către Primăria Cluj-Napoca.

Cheltuielile pentru acest an școlar, în valoare de 360.360 de lei, inclusiv TVA, sunt suportate din bugetul Direcției de Asistență Socială și Medicală.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc