Aproape 600.000 de lei vor fi alocați din fondul de rezervă pentru școli și grădinițe din mediul rural

Consiliul Județean Cluj va aloca bani pentru reparații sau alimentare cu apă la șase școli și grădinițe. Având în vedere că lucrările sunt urgente, banii provin din fondul de rezervă.

„Fiind vorba de niște cheltuieli urgente, care nu necesită amânare, am decis să propun consilierilor județeni alocarea din fondul de rezervă a sumelor necesare îmbunătăţirii infrastructurii a mai multor școli și grădinițe şi a condiţiilor pe care acestea le oferă”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Astfel, 120.000 de lei vor fi folosiți pentru reparația acoperișurilor, extrem de deteriorate, ale școlilor gimnaziale Bolduț și Boian din comuna Ceanu Mare, unde învață aproape 120 de elevi.

În momentul de față, arată reprezentanții CJ, în aceste clădiri se infiltrează apa, pereții și tavanele având tencuiala desprinsă și pline de igrasie.

De asemenea, suma de 70.000 de lei este propusă a fi alocată din fondul de rezervă al Consiliului Județean atât pentru branșarea la rețeaua publică de apă a sălii de grădiniță din satul Așchileu Mare, cât și pentru asigurarea cu apă potabilă a cetățenilor din localitate, care nu beneficiază de această facilitate.

100.000 lei vor merge către Primăria comunei Măguri-Răcătău pentru alimentarea cu apă a școlii gimnaziale din satul Muntele Rece.

Şi Primăria comunei Ciurila a solicitat la mijlocul lunii octombrie sprijin financiar în vederea finalizării lucrărilor de construire a școlii din satul Filea de Jos. Astfel, a fost propusă suma de 150.000 lei pentru definitivarea unității de învățământ.

150.000 lei ar urma să ajungă, până la sfârșitul anului, în Aghireșu, pentru lucrările de construire a grădiniței din localitate.

Ne poți asculta și aici: