CLUJ | 12 unități de învățământ au suplimentat numărul de clase pregătitoare. Părinții se îndreaptă tot mai mult spre școlile de cartier

Nu mai puțin de 12 școli din Cluj-Napoca vor avea mai mulți elevi în clasele pregătitoare decât numărul de locuri disponibile.

Cele mai multe solicitări au fost depuse la Liceul „Onisifor Ghibu” și la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu”, unde vor fi câte trei clase în plus. De asemenea, părinții au depus mai multe cereri decât locuri disponibile și la Liceul de Informatică „Tiberiu Popovici”, dar și la Școala „Avram Iancu”, unde numărul claselor va fi suplimentat cu câte două.

Alte opt școli din oraș vor fi nevoite să suplimenteze numărul de locuri pentru elevi și să inființeze câte o clasă în plus. Cele mai căutate unități de învățământ nu mai sunt însă cele din zona centrală.

„Părinții, încet, încet, s-au obișnuit cu ideea de a-și duce copiii și în cartiere și asta se vede clar. Cererea este foarte mare în cartiere. Pentru toți cei care au buletin, inclusiv flotant, e obligatoroiu să lăsăm locuri în școala respectivă, chiar cu riscul ca începând cu clasa a III-a sau a IV-a să meargă de după-amiază. Și, din păcate, lucrul acesta se întâmplă în foarte multe școli”, a declarat pentru EBS Radio Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Cluj.

Peste 5.400 de elevi au fost înscriși în clasa pregătitoare în județul Cluj în prima etapă, care s-a încheiat la sfârșitul săptămânii trecute. Următoare etapă de înscrieri va avea loc în perioada 2-8 aprilie.

La nivelul județului Cluj sunt disponibile 5.700 de locuri în clasa zero, începând din toamna acestui an.

Ne poți asculta și aici: