Aproape 68.000 de turiști au vizitat anul trecut Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Muzeul Etnografic al Transilvaniei a atras anului trecut aproape 68.000 de turiști, fiind cel mai vizitat dintre muzeele aflate sub autoritatea Consiliului Județean Cluj.

Cei mai mulți vizitatori au fost atrași de Secția Pavilionară – Palatul Reduta de pe strada Memorandumului. Reprezentanții Consiliului Județean Cluj susțin că numărul de turiști ar fi fost mai mare, dar Palatul Reduta a fost închis o perioadă, pentru ample lucrări de reabilitare.

„Constat cu bucurie că și anul 2018 a adus o creștere semnificativă a numărului iubitorilor de cultură, artă și frumos care au trecut pragul muzeelor noastre. Este o creștere constantă, de la an la an, atât a numărului de vizitatori români cât, mai ales, a celor din afara granițelor țării, fapt ce ne determină să continuăm investițiile în infrastructura muzeală și în promovarea valorilor inestimabile pe care aceste instituții le găzduiesc”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Pe următoarea poziție în topul celor mai vizitate muzee din subordinea Consiliului Județean se află Muzeul de Artă Cluj-Napoca, cu 64.090 de vizitatori, instituția muzeală primind în 2018 cu peste 3.700 de persoane mai mult comparativ cu anul 2017.

Nu în ultimul rând, Muzeul Memorial ,,Octavian Goga” Ciucea a primit, pe parcursul anului 2018, vizita a 17.052 de persoane. O mare parte a publicului vizitator a fost format din grupuri organizate de elevi însoțiți de cadre didactice.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

Ne poți asculta și aici: