Aproape 80% dintre români cred că deținerea Președinției Consiliului UE este un lucru bun

Aproape 80% dintre români consideră că deținerea Președinției Consiliului UE este un lucru bun pentru țara noastră, arată un studiu IRES.

Sondajul IRES arată că 70% dintre cei intervievați cred că România va avea mai mult de câștigat în urma deținerii președinției rotative, iar 68% dintre cei chestionați cred că șansele ca România să intre în Schengen sunt mici

Conform sondajului de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie și dat, 68% dintre respondenți au auzit despre faptul că România deține, în 2019, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, iar 60% știau că durata va fi de 6 luni, în timp ce 20% au răspuns că va fi pentru o perioadă de un an, iar 14% de 4 ani, potrivit Mediafax.

Astfel, 78% dintre români cred că deținerea președinției Consiliului Uniunii Europene este un lucru bun pentru țara noastră, iar 10% că este un lucru rău. De asemenea, mai mult de două treimi dintre participanții la studiu, respectiv 70%, cred că România va avea mai mult de câștigat în urma deținerii Președinției Consiliului UE, în timp ce 19% cred că va avea mai mult de pierdut.

Sondajul IRES a fost unul de tip interviu telefonic și a avut loc în perioada 7-9 ianuarie 2019, pe un eșantion de 1.356 de subiecți, eroarea maximă tolerată fiind de plus/minus 2,7%.

Țara noastră a preluat oficial președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene în această seară, pentru o perioadă de șase luni.

Sursa foto: ec.europa.eu

Ne poți asculta și aici: