Artistul Mihail va cânta o piesă la concertul de Crăciun de la Vatican

Cântărețul Mihail a fost invitat la concertul anual de Crăciun de la Vatican. Acesta va interpreta piesa „Who You Are”.

Mihail, pe numele său întreg Mihail Sandu, a crescut în Republica Moldova și a studiat timp de șapte ani pianul, apoi a învățat să cânte și la chitară, iar în liceu a ales pictura. El s-a mutat apoi la Cluj-Napoca, unde și-a continuat studiile la Universitatea de Artă și Design , după care a plecat cu o bursă în Polonia, la Cracovia, unde a continuat să studieze design grafic și fotografie, scrie Mediafax.

Primul său single s-a numit „Dans nocturn”, dar a devenit cunoscut cu piesa „Mă ucide ea”, un mix de funk, blues și pop. Aceasta a fost desemnată a doua cea mai difuzată piesă din 2016, acumulând pâna în prezent aproape 70 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Mihail a cucerit piața muzicală din Italia, unde a avut mai multe concerte în această vară, ca și pe cea din Polonia. Mihail a fost invitat să cânte piesa „Who You Are”, cea pe care o va interpreta și la Concerul de Crăciun de la Vatican, atât în finala emisiunii „The Voice”, cât și în cadrul emisiunii „Che Tempo Che Fa” a postului de televiziune Rai 1. Tot în această țară, artistul a ocupat locul I în Italian Airplay Charts și Italian Indie Charts, dar și în topul iTunes Italy.

Cu „Who You Are”, Mihail a câștigat discul de aur în Italia și trofeul Top Of The Top la festivalul Sopot din Polonia.

Concertul anual de Crăciun de la Vatican, care este la cea de a 26-a ediție, va fi organizat în acest an în data de 15 decembrie.

De-a lungul anilor, la acest eveniment au fost invitați artiști ca Patti Smith, Bryan Adams, Al Bano, Tom Jones sau Lauryn Hill.

Sursa foto: Facebook/Mihail Sandu

Ne poți asculta și aici: