Atacantul CFR Cluj, George Țucudean, este gata să revină pe teren: Am avut probleme cu inima, dar nu au fost grave

Golgheterul Ligii I, atacantul CFR Cluj, George Țucudean, a vorbit despre problemele medicale pe care le-a avut. El a mărturist că a avut probleme cu inima, dar și o leziune musculară.

„Înainte de meciul cu Viitorul am făcut o leziune la muşchi şi am simţit că nu trebuie să forţez, să nu se agraveze şi să păţesc ceva mai rău. După aceea am făcut o ecografie, s-a văzut că era o ruptură fibrilară şi m-a scos din circuit. Da, este adevărat că am avut probleme cu inima, dar nu au fost probleme grave, din fericire. Ce am avut eu, au 80 la sută din oameni. Au fost nişte extrasistole (n.r. bătăi în plus ale inimii) pe care eu le făceam în efort şi am jucat cam 4 luni cu ele. Nu erau periculoase, toată lumea m-a asigurat că nu puteam să păţesc nimic şi profitând de această pauză şi la insistenţele familiei am mers să îmi fac un consult la Viena. Cei de acolo mi-au spus că sunt foarte mulţi jucători care au aşa ceva, pot să apară la oricine, oricând, nu neapărat să te naşti cu ele. Nu le-am avut până acum, au apărut. Nu se ştie cauza, pe fond de stres, după o răceală, o infecţie, sunt multe cauze. Cei de acolo mi-au spus că, fiind sportiv de performanţă, ar trebui să-mi fac o ablaţie (n.r. intervenţie minim invazivă prin care se înlătură ţesutul inimii care cauzează tulburările de ritm cardiac) şi mă scoate din circuit o săptămână, 10 zile, până când pot să reiau efortul. Am vorbit cu familia, cu cei de la club şi am ales această variantă. Era cea mai bună, pentru a reveni cel mai repede”, a spus Ţucudean, citat de Mediafax.

Întrebat dacă s-a temut că trebuie să-şi încheie cariera, Ţucudean a spus că s-a speriat şi de această perspectivă, dar că doctorii l-au liniştit. „În cap îţi trec foarte multe gânduri, sănătatea este cea mai importantă. Iată că medicina a evoluat şi s-a putut rezolva foarte repede”.

Atacantul este apt de joc pentru meciul cu Sepsi, din acest weekend: „Sunt pregătit, am deja antrenamente multe, dar vedem ce consideră antrenorul. Eu sper să fiu nevoit să intru un pic să ţin de rezultat, să câştigăm. Nu ştiu dacă voi intra de la început, nu am discutat”.

Sursa foto: Facebook/CFR Cluj