Automate cu povestiri ce pot fi citite în câteva minute vor fi montate în metroul din Londra

Persoanele care folosesc metroul din Londra vor beneficia de trei automate cu povestiri scurte, din mai multe genuri literare, care vor fi instalate la stația Canary Wharf.

Potrivit theguardian.com, preluat de Mediafax, automatele vor emite, la apăsarea unui buton, povestiri care pot fi citite într-un minut, în trei sau cinci. Ele sunt produse de compania franceză Short Édition, care mai are automate în Franța și Hong Kong.

Automatele de la stația Canary Wharf, care vor fi dezvăluite călătorilor joi, vor fi primele de acest tip din Marea Britanie. Ele vor emite povești din genuri precum science fiction, romantic și literatura pentru copii, care au fost semnate de autori cunoscuți precum Virginia Woolf, Lewis Carroll și Charles Dickens. Versiunile scurte ale acestor povești au fost scrise de autorul Anthony Horowitz, cunoscut pentru povești de suspans. Acesta s-a simțit provocat să scrie opere cu detectivi care să fie complexe, dar și condensate suficient de mult pentru a fi potrivite pentru mașină.

Horowitz a declarat că interesul pentru scrierea unor povești extrem de scurte i-a fost dat de călătoriile lui zilnice cu metroul londonez. El a declarat că „vede toată lumea îngropată în aplicații și jocuri sau uitându-se la mesaje vechi de pe Twitter”, așa că a considerat că ideea de a folosi acea mică bucată din zi pentru a citi literatură i s-a părut încântătoare.

Reprezentații companiei imobiliare Canary Wharf Group au declarat că au fost motivați să instaleze automatele de o cercetare care arăta că britanicii nu mai au timp să își termine cărțile începute. Sondajul, care a avut 2.000 de respondenți adulți, arată că 36% dintre aceștia au renunțat la cel puțin o carte în ultimul an din lipsa de timp și 30% dintre ei nu au mai terminat o carte de peste șase luni. „Cu toții suntem vinovați de a spune că suntem prea ocupați, dar cercetarea noastră a descoperit că un amețitor procent de 70% dintre noi preferă să se piardă într-o carte bună decât în gaura de iepure a rețelelor de socializare online”, a declarat Lucie Moore, responsabilul pentru arte și evenimente al firmei. Moore a susținut că automatele cu povestiri scurte sunt un antidot la lumea digitală.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: