Az informatikai cégek közvetlenül a BattleLab Robotica verseny keretén belül vettek fel diákokat

A robotok harca, egy nagyon népszerű diákverseny Kolozsváron, úgy is lehet mondani, hogy több, mint egy verseny. A diákok hónapokon keresztül át dolgoztak, hogy megteremtsék a kis okosabbnál okosabb autonóm dobozokat.

A fiataloknak sikerült szponzorizálást szerezni vállalatoktól annak érdekében, hogy összetett teljesítményű robotokat építsenek, amelyek akár 4000 euróba is kerülhetnek. A legjobb diákoknak a vállalatok még a verseny során munkaajánlatot tesznek. Erre jó példa István, az Automatizálás és Számítógépes szakon negyedik éve tanuló diák: „Ez a verseny segít abban, hogy az elméleti szinten elsajátított tantárgyakat gyakorlatba tudom ültetni, tudom alkalmazni. Véleményem szerint az, amit keresnek a munkaerőpiacon nem más, mint hogy gyakorlati készségekkel rendelkezzünk, tudjunk kezelni egy bizonyos problémát, megoldásokat tudjunk találni rá. Számomra ez a verseny kiindulópont volt a munkához. A versenyt követően megkerestek vállalatok, az egyik ajánlatot el is fogadtam, jelenleg pedig ott dolgozom„- mondta.

Összesen 42 diákcsapat vett részt Romániából és Lengyelországból a kolozsvári Sumo Robotics versenyen.

A verseny célja az, hogy a diákokat kivigye az osztályteremből, hogy megtapasztalják mit jelent gyakorlatban a mérnöki szakma. A versenyt helyi és nemzetközi szinten is megszervezték.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: