Balul Operei Cluj | Spectatorii vor putea dansa alături de artiști pe o platfomă de 500 de metri pătrați

Pregătirile pentru Balul Operei de la Cluj sunt pe ultima sută de metri. Cei doi soliști de renume internațional invitați, Anita Hartig și Teodor Ilincăi, au început repetițiile alături de ceilalți artiști ai instituției.

În cadrul evenimentului care va avea loc sâmbătă, în 9 martie, vor fi acordate trei trofee artistice, dar și marele premiu, atribuit unei personalități a Clujului cu realizări profesionale deosebite.

Inspirat din Balul Operei din Viena, evenimentul va include un spectacol cu arii și fragmente muzicale celebre. Alături de soprana Anita Hartig – prima absolventă a Conservatorului clujean care a cântat pe scena Metropolitan Opera din New York și tenorul Teodor Ilincăi, vor evolua soliștii instituției, Corul, Orchestra, condusă de Vladimir Lungu și Corpul de balet. De asemenea, este singura dată din an când spectatorii sunt invitați să danseze alături de artiști, în sală.

„Este un efort logistic enorm de a scoate și plasa toate scaunele în altă parte și de a construi o platformă de peste 500 de metri pătrați care să unească partea de scenă cu cea de public. Pe platformă, lumea va avea ocazia să valseze până dimineața. Anul trecut s-a terminat la ora 3.30 dimineața și presupunem că va fi la fel sau poate chiar mai mult în acest an, dacă lumea se va simți bine și domnii se decid să își danseze soțiile până la venirea dimineții”, a spus Cristian Avram, directorul de comunicare al Operei clujene

Aproximativ 600 de persoane sunt așteptate la ediția din acest an a Balului Operei. Chiar dacă evenimentul a ajuns la cea de-a 25-a ediție, este doar pentru al doilea an când manifestarea este organizată în regim propriu de Opera clujeană.

Ovidiu Cornea