Banca Mondială lucrează la o listă de proiecte prioritare în zonele considerate motoare ale economiei românești

Banca Mondială va lansa în această vară un raport pe tema dezvoltării zonelor metropolitane din România.

Aceste zone sunt văzute de experții instituției drept motoare ale economiei țării noastre. Raportul va ajunge pe masa autorităților locale, dar și centrale, și va include o listă de proiecte metropolitane prioritare la nivel național.

În baza acestora, comunități din județe diferite vor putea realiza inclusiv proiecte comune, exemplu fiind Alianța Vestului, din care face parte și Clujul, urmând să fie evidențiate în raport.

„Odată ce avem top 3, top 10 proiecte la nivel național în ordinea preferințelor atât a autorităților publice, cât și a cetățenilor, vom avea și o listă de priorități. Și apoi această listă poată fi utilizată și de autoritățile locale pentru a dezvolta proiecte în comun, dacă e vorba de un drum, de o autostradă sau de un spital regional”, a declarat pentru EBS Radio Ioana Irimia, expert al Băncii Mondiale în România.

Raportul Băncii Mondiale va include și rezultatele campaniei prin care românii au putut prioritiza cele mai importante proiecte pentru zonele din care provin.

Cele mai multe voturi, peste 8.000, din cele mai bine de 100.000 la nivel național, au fost chiar ale clujenilor. Campania se încheie vineri.

Ne poți asculta și aici: