Beruházásokat fog táplálni Fenes költségvetése

92 millió lejt Fenes költségvetéséből beruházásokra fognak költeni. Fenes városháza nyilvános vitára helyezte a költségvetési tervezetet.

A romániai lakosság legnagyobb számával rendelkező község ebben az évben összesen 120 millió lejes költségvetéssel rendelkezik. Fenes polgármestere, Horia Şulea szerint, a költségvetés 76% -a, azaz 92 millió lejt befektetésre fognak használni. A már megkezdett projektek számára 85,29 millió lej kerül kiosztásra, és további 6,62 millió lej az új beruházásokra. A községben már a megkezdett beruházások közé tartozik a városháza feljavítása, egy SMURD központ létesítése, sportcsarnok, idős klub létesítése, játszóterek kialakítása Fenes, Lóna és Tăuți helységekben, a Tăuţi utca szabadidős parkja elrendezése, mozgatható platform építése a Szamos utca sportpályáján, a napközi befejezése illetve a déli összeköttetési útvonal bővítése.

Az új beruházások közé tartozik a Déli kitérő II. útszakasz megépítése, a Horea utca új óvodája, az ANL tömbházak területén játszótér kialakítása, a földalatti platformok felállítása a szelektív hulladékgyűjtéshez, illetve több utcán LED világítás telepítése.

A felvétel forrása: Facebook/Horia Șulea

Ne poți asculta și aici: