BBTE Goes Green

Létrejött az idei évtől a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem keretében a Biodiverzitás és Fenntartható Fejlődés Bizottság a BBTE Goes Green egyetemi stratégiában foglaltaknak megfelelően.

A szakbizottság feladata a természeti értékek megóvására és népszerűsítésére, valamint környezetvédelmi intézkedésekre, illetve a környezeti nevelésre vonatkozó stratégiák, tevékenységi tervek kidolgozása és ellenőrzése.


Az Alexandru Borza Botanikus Kert igazgatójának elnökletével, és az egyetem minőségbiztosításért felelős rektorhelyettesének, dr. Markó Bálint egyetemi tanárnak a vezetésével működő szakbizottságnak minden olyan beavatkozást engedélyeznie kell, amely a BBTE kezelésében lévő természeti értékeket érinti. Évente a bizottság egy fenntartható fejlődéssel kapcsolatos jelentést készít a BBTE Goes Green programban foglalt célkitűzések figyelembevételével, és megoldásokat, stratégiákat fogalmaz meg, valamint felvázolja mindezek megvalósításának ütemtervét. A bizottság megalakulása a BBTE vezetősége által 2018 végén elfogadott határozat alapján történt, amely előírta a zöldövezetek felügyeletéért felelős korábbi bizottság átalakítását, összhangban a BBTE a Fenntartható Fejlődésért (BBTE Goes Green) elnevezésű programmal, és figyelembe véve a Babeș–Bolyai Tudományegyetem kezelésében lévő természeti értékekkel kapcsolatos kérdések sokaságát és komplexitását – tudhattuk meg a BBTE közleményéből.

A felvétel forrása: BBTE, Kolozsvár

Ne poți asculta și aici: