Caietul de literatură al lui Paul McCartney s-a vândut la o licitație cu peste 54.000 de euro

Un caiet din liceu al muzicianului britanic Paul McCartney a fost vândut cu suma de 54.587 de euro la o licitație dedicată formației The Beatles.

Caietul este cel în care muzicianul își făcea lecțiile la literatura engleză pe când era elev al Liceul pentru băieți de la Institutul din Liverpool, potrivit bbc.com, citat de Mediafax.

Obiectul a fost folosit de muzician pentru lecțiile de literatură engleză pe care le-a luat la Liceul pentru băieți de la Institutul din Liverpool. Acesta conține 22 de pagini de eseuri scrise de McCartney în timpul adolescenței, inclusiv două lucrări care au ca subiect romanul „Întoarcerea băștinașului”, semnat de Thomas Hardy, și poemul epic „Paradisul pierdut”, scris de John Milton.

Caietul mai conține și un desen al unui bărbat care fumează și câteva critici făcute de profesorul său, Alan „Dusty” Durband.

Suma de adjudecare a fost de zece ori mai mare decât estimările inițiale și a venit de la un amator care a licitat prin telefon.

Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr şi George Harrison au format, în anii 1960 trupa The Beatles, una dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock.

Trupa are la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Sursa foto: Facebook/Paul McCartney