Calea Mănăștur este strada pe care s-au vândut cele mai multe apartamente din Cluj

Calea Mănăștur conduce topul străzilor din Cluj cu cele mai multe tranzacții imobiliare, în 2017. Podiumul este completat de străzile Bună Ziua și Borhanciului, potrivit “Ghidului tranzacțiilor imobiliare Cluj-Napoca 2017”.

„Calea Mănăștur este strada cu cele mai multe tranzacții din Cluj-Napoca în 2017. Este o arteră destul de lungă, iar oferta a fost mare, numărul de proiecte imobiliare care au fost finalizate și puse în piață în 2017 a contribuit la acest număr 1 în topul tranzacțiilor în funcție de străzi”, a declarat Adrian Vascu, reprezentantul companiei care a realizat studiul.

Numărul ridicat de apartamente noi finalizate în ultimii ani, accesibilitatea zonei și apropierea de centru sunt principalele motive pentru care Calea Mănăștur a devenit strada cu cele mai multe tranzacții înregistrate anul trecut la Cluj, consideră specialiștii. Potrivit datelor prezentate în ghid, pe Calea Mănăștur au fost tranzacționate anul trecut 327 de locuințe. Valoarea acestora depășește 24 de milioane de euro.

„Era oarecum de așteptat, dacă treci pe Calea Mănăștur în momentul de față îți dai seama că s-a schimbat radical în ultimii trei ani. Cel mai important factor a fost probabil complexul cu locuințe și mini-mall-ul, care sunt deje vândute de mai mult timp, dar anul trecut s-au perfectat tranzacțiile, că atunci au ieșit CF-urile. Doar acolo e un număr foarte mare de apartamente, plus restul construcțiilor noi din zonă”, a explicat Radu Lucaciu, consilier imobiliar la o agențíe de profil din oraș. „Zona este situată rezonabil de aproape de centru, unde începe ea este vecinătatea centrului, apoi e partea de mall cu serviciile aferente și sunt alte construcții noi, care au fost bine poziționate în piață, s-au vândut”, a completat el.

Podiumul străzilor cu cele mai multe tranzacții din Cluj este completat de Bună Ziua, unde anul trecut au fost vândute 291 de locuințe, și Borhanciului, cu 204.

Ierarhia a fost stabilită pe baza tuturor tranzacțiilor încheiate anul precedent, înregistrate în evidențele Primăriei Cluj-Napoca. Datele au fost incluse în “Ghidului tranzacțiilor imobiliare la Cluj în 2017”. Broșura este realizată de o firmă de consultanță și se află la cea de-a cincea ediție.

Ovidiu Cornea

Te-ar mai putea interesa

X
X
X