An dinamic pe piața imobiliară din Cluj

Anul 2019 a fost unul efervescent pe piața imobiliară din Cluj. S-au făcut multe tranzații, iar prețurile au crescut aproape în fiecare lună. Cele mai căutate locuințe sunt în continuare apartamentele cu două camere. 

Potrivit unui studiu realizat de o platformă de analize imobiliare, ritmul de creștere a prețurilor pe piața rezidențială a fost în 2019 mai accelerat decât în anul precedent: valoarea medie a crescut de la aproximativ 1550 de euro/mp în ianuarie, la peste 1.700 euro/mp la sfârșitul acestui an. Iar prețurile piperate sunt cauzate tocmai de cererea mare de pe piață.

„Pot să zic că 2019 a fost cel mai exploziv an pe piața imobiliară. Am început anul cu vânzări de la 1.400 și am ajuns la 2.000 de euro în unele cartiere. Deci a fost un an foarte bun și pentu agenți și pentru vânzători. Iar cumpărătorii nu au avut ce face odată ce cererea există. Odată ce se vând la aceste prețuri înseamnă că există cerere. Dezvoltatorii au simțit că au posibilitatea de a vinde mai scump și au profitat de acest moment”, a declarat agentul imobiliar Gigi Ștefan.

Prețurile nu vor scădea prea mult nici în 2020, însă noul an va fi totuși mai temperat la capitolul tranzacții imobiliare.

„Prețurile rămân, oricum, cam așa cum sunt în momentul acesta. Depinde și de ce proiecte se mai finalizează. În general, proiectele în care au ieșit cărți funciare pe imobile noi se apropie de limită, sunt gata. Nu mai sunt așa de multe disponibile și în momentul de față nu sunt așa multe proiecte în dezvoltare”, a menționat agentul imobiliar Gigi Ștefan.

Potrivit celor mai recente analize imobiliare, printre cele mai atractive zone din Cluj-Napoca sunt cartierul Gheorgheni, inclusiv strada Sopor, respectiv cartierul Între Lacuri.

 

Ioana Pîrlea

 

Ne poți asculta și aici: