Canada a legalizat consumul de canabis recreațional

Canada devine astfel al doilea stat din lume care legalizează consumul de canabis recreațional, după Uruguay.

Legalizarea consumului de canabis recreațional a fost una dintre promisunile liberalilor în campania electorală din urmă cu trei ani. Utilizarea canabisului în scopuri medicale este permisă în Canadă încă din 2001, informează Mediafax.

Primele magazine legale de canabis și-a deschis porțile în această noapte. Cel puțin 111 magazine din Canada – care are o populație de 37 de milioane de oameni – și-au anunțat intenția de a vinde canabis.

Guvernul a lasat la latitudinea fiecărei provincii organizarea comerțului cu această plantă, astfel încât fiecare regiune şi-a alcătuit propria strategie pentru gestionarea acestei pieţe profitabile, care ar putea aduce încasări de 9 până la 16 miliarde de dolari.

Pentru a sărbători această măsură vor fi organizate petreceri în mai multe orașe, printre care Toronto și Montreal. Și la bursa din Toronto este sărbătoare, după ce miliarde de dolari au fost investite în noua industrie în ultimele luni.

Potrivit statisticilor oficiale, 16% din populaţia canadiană a fumat canabis în 2017.

În campania electorală din 2015, premierul Justin Trudeau a recunoscut că a fumat câteva ţigări cu marijuana, însă a spus că nu are de gând să repete experienţa.

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: