UBB se implică și mai mult în dezvoltarea municipiului Reșița

Strategia de dezvoltare a municipiului Reșița va fi realizată de specialiștii Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

Proiectul care va fi derulat de reprezentanții Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării are o valoare de aproape 4 milioane de lei. Aceștia își propun, printre altele, să ajute administrația locală să realizeze unui sistem informatic prin care să fie simplificat accesul cetățenilor la serviciile publice.

„Rolul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării și, implicit, al UBB în acest proiect este legat de elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană cu orizont de timp 2030 și oferirea cursurilor de formare pentru angajații administrației publice locale, astfel încât aceștia să fie pregătiți să se adapteze, să implementeze și să facă față noilor provocări administrative. Mai mult, parteneriatele și colaborările constante ale FSPAC cu reprezentanții unor universități internaționale de tradiție și cu asociațiile specialiștilor în administrație publică oferă viziunea complexă necesară realizării unor strategii publice actuale și adaptate celor mai recente tendințe internaționale în domeniu. Specialiștii FSPAC au deja experiență în realizarea strategiilor administrative, ei fiind cei care au conceput strategia actuală de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca, precum și a altor comunități locale și zone metropolitane”, a declarat prof. univ. dr. Călin Hințea, decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

„Recent, UBB și Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița (UEMR) au început un parteneriat academic care să ducă la Centrul Universitar UBB din Reșița. Așa cum am mai declarat, prin acest demers integrăm UEMR în UBB, dar respectăm și încurajăm tradiția (prin Facultatea de Inginerie, pe care, în timp, dorim să o profilăm mai bine național/internațional) și excelența locală/regională (prin funcționarea programelor din extensie în logica academică a UBB), totul fiind gândit într-un parteneriat strategic cu autoritățile locale. Am spus că vom merge la Reșița nu doar cu practicile academice ale UBB, ci și cu experiența UBB (inclusiv specialiștii proprii) în relația bidirecțională cu dezvoltarea locală/regională. Acest proiect este un astfel de început – mă bucură implicarea și felicit echipa FSPAC -, urmând în curând și altele care să angajeze expertiza diversă și relevantă a UBB pentru Reșița și Caraș-Severin!”, a adăugat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

 

Ne poți asculta și aici: