Cântăreața Sinéad O’Connor s-a convertit la islam și și-a schimbat numele

Cântăreaţa irlandeză Sinéad O’Connor, celebră pentru hitul „Nothing Compares 2 U”, a anunțat că s-a convertit la islam și și-a schimbat numele în Shuhada’ Davitt.

Potrivit bbc.com, citat de Mediafax, cântăreața spune că „este mândră că a devenit musulmană” și le mulțumește credincioșilor islamici pentru sprijin. Sinéad O’Connor în vârstă de 51 de ani a încărcat pe Twitter și o înregistrare video în care cântă „adhan”, chemarea islamică la rugăciune.

Aceasta nu este pentru prima dată când cântăreața, care și-a schimbat legal numele în Magda Davitt anul trecut, vorbește despre religie în mod public. În 1992, aceasta a stârnit controverse după ce, într-o emisiune la un post de televiziune american, a rupt o fotografie cu papa Ioan Paul al II-lea.

Șapte ani mai târziu, a fost desemnată preoteasă de o biserică din Lourdes, Franța. Biserica catolică nu acceptă ca femeile să devină preotese, iar acea ceremonie nu a fost recunoscută de instituția religioasă.

Sinead O’Connor, care a susținut un concert și în România, în 2009, a devenit celebră pe plan internaţional în 1990, graţie piesei „Nothing Compares 2 U”, extrasă de pe albumul „I Do Not Want What I Haven’t Got”. De-a lungul carierei, ea a primit numeroase premii, printre care două Billboard, trei MTV Video Music și un Grammy.

Sursa foto: Facebook/Sinead O Connor

Te-ar mai putea interesa

Ne poți asculta și aici: